logo mob crni

logo crni

logo crni

Preostalo do Festivala:
2
0
dan(a)
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Kratka Pula na 64. Pulskom filmskom festivalu

Na 64. Pulskom filmskom festivalu, koji će se održati od 15. do 22. srpnja ove godine, prikazat će se dosad najbogatije izdanje programa Kratka Pula s tri nove natjecateljske kategorije: dramske serije, dokumentarni serijali i foršpani.

U novoj kategoriji dramskih serija hrvatsku premijeru imat će prva epizoda Čuvara dvorca Lukasa Nole, koja će biti i prva dramska serija prikazana u Areni. U konkurenciji su i serije Novine Dalibora Matanića, Crno-bijeli svijet Gorana Kulenovića i Patrola na cesti Zvonimira Jurića.

U novoj kategoriji dokumentarnih serijala hrvatsku će premijeru imati Tin – 30 godina putovanja Davora Žmegača, a u konkurenciji su i serije Stambeno pitanje Silvane Menđušić, Republika Božidara Domagoja Burića i Heroji Vukovara Eduarda Galića.

U konkurenciji dugometražnog dokumentarnog filma, koji je u natjecateljskom programu Pule od 2014, ali sad u izdvojenoj kategoriji, bit će Život od milijun dolara Roberta Zubera, Gazda Darija Juričana i Sve je bio dobar san Branka Ištvančića, a prikazat će se i hrvatsko-talijanska koprodukcija Funne: djevojke koje sanjaju more Katije Bernardi.

Za nagradu za najbolji kratki ili srednjometražni igrani film, što je kategorija kontinuirano prisutna na Pulskom festivalu od 2009, konkuriraju Po čovika Kristine Kumrić, Med i mliko Marka Jukića, Plavi Petar Marka Šantića, Siguran let Alda Tardozzija i Čokoladno jaje Tomislava Šestana, a bit će prikazana i bugarsko-hrvatska koprodukcija Crveno Tome Waszarowa.

U novoj kategoriji namjenskog filma bit će nagrađen najbolji foršpan dugometražnog hrvatskog igranog filma iz ovogodišnje konkurencije. Ostale su kategorije Kratke Pule nenatjecateljske, a u suradnji s Danima hrvatskog filma prikazat ćemo i ovogodišnje dobitnike nagrada Oktavijan.

Filmove u konkurenciji programa Kratka Pula odabrao je izbornik dr. Nikša Sviličić. O nagradama u programu Kratka Pula odlučivat će ocjenjivački sud čiji su članovi proslavljeni filmski i TV-scenarist i pisac akademik Pavao Pavličić (Ritam zločina, Zločin u školi, Treći ključ, Čovjek koji je volio sprovode, Orao…), snimatelj zapažene međunarodne karijere Vanja Černjul (prošlogodišnji dobitnik nagrade Američke udruge snimatelja za seriju Marco Polo, dva puta nominiran za nagradu Emmy) te redatelj i producent Jure Pavlović, dobitnik Europske filmske nagrade za najbolji kratki film (Piknik).

Osim serije Čuvar dvorca i kratkog filma Siguran let, koji će biti prikazani u Areni, premijerni filmovi iz ovog programa prikazat će se u Kinu Valli, a reprizni u Istarskom narodnom kazalištu.

Više o programu Kratka Pula...

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona
Preostalo do Festivala:
2
0
dan(a)

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka

14 Festivalskih lokacija

image
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus