logo mob crni

logo crni

logo crni

Preostalo do Festivala:
2
0
dan(a)
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Noviteti 64. Pulskog filmskog festivala

arenaCLANAK

Na sjednici Vijeća Pulskog filmskog festivala održanoj 13. ožujka 2017. u Ministarstvu kulture pod predsjedanjem ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen usvojene su izmjene i dopune Statuta Pulskog filmskog festivala. Izmjenama je Statut usklađen s novim Pravilnikom Festivala, a prema kojem je Umjetnički savjet zamijenjen s umjetničkim ravnateljem. Također je usvojena odredba prema kojoj će načelnu prednost za prikazivanje u Areni kao najatraktivnijoj od prikazivačkih festivalskih lokacija imati filmovi koji će na Festivalu imati svoju hrvatsku premijeru.

Vijeće je primilo na znanje i nacrt Programa 64. Festivala kojeg je iznio umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković, a u kojem su predviđena tri noviteta.

Program Kratka Pula bit će proširen na sve filmske rodove, te će se u njemu prikazivati dramske serije, dokumentarni serijali, kratki i srednjemetražni igrani filmovi, kratki i srednjemetražni dokumentarni filmovi, animirani filmovi, namjenski filmovi (reklamni i glazbeni spotovi), eksperimentalni filmovi te dugometražni dokumentarni filmovi, koji neće više biti u konkurenciji s dugometražnim igranima kao protekle tri godine.
Cilj širenja ovog programa na sve filmske rodove je da Pulski filmski festival postane središnje mjesto nacionalne valorizacije, promocije i međunarodne prezentacije cjelokupne hrvatske audiovizualne produkcije. Odabrani program biti će titlovan na engleski i prikazan stranim novinarima, selektorima, distributerima i producentima. Nagrade u programu Kratka Pula od ove će godine biti dodjeljivane dan prije dodjele nagrada u dugometražnom igranom programu.

Također će se u sklopu Festivala redovito održavati Hrvatski filmski fokus: program projekcija hrvatskih filmova, susreta i diskusija za 40 ključnih međunarodnih gostiju: 10 selektora međunarodnih festivala, 10 novinara najvažnijih filmskih glasila i utjecajnih medija, 10 međunarodnih distributera ili prodajnih agenata zainteresiranih za hrvatski film i 10 stranih producenata koji su skloni koprodukcijama i snimanju u Hrvatskoj, ali i uključivanju hrvatskih producenata, glumaca i filmskih umjetnika u međunarodne filmske projekte. Program će se realizirati u suradnji s HAVC-om.

Program za mlade, dosadašnja Dizalica, postaje program Film uz more i seli se s galerije Sveta srca - održavat će se u kasnim večernjim satima na jednoj pulskoj plaži.
Odlučeno je i da se na Festival vrate programi Filmovi u nastanku te program Zemlja prijatelj.

Opširnije...

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona
Preostalo do Festivala:
2
0
dan(a)

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka

14 Festivalskih lokacija

image
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus