logo mob crni

logo crni

logo crni

Preostalo do Festivala:
1
9
dan(a)
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Ocjenjivački sud

HRocjenjivackiCLANAK

Ocjenjivački sud Hrvatskog programa:

Ivan Maloča (1962.) u audio-vizualnoj industriji djeluje od 1990. godine, osnivač je kreativne produkcijske kuće Interfilm. Producirao je više od trideset dugometražnih igranih filmova, više od sto namjenskih filmova te tridesetak dokumentarnih filmova i dramskih TV serija. Dobitnik je Nagrade Albert Kapović, tri Velike zlatne arene za najbolji film i pet Zlatnih vrata Pule. 2003. Osnivač je Hrvatske udruge producenata i suosnivač Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, te član Europske filmske akademije. Predavač je na više visokih učilišta, a 2017. doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Sandra Botica Brešan (1963.) diplomirala je TV montažu na Akademiji dramske umjetnosti, u sklopu profesionalnih filmskih i televizijskih produkcija do sada je montirala: šest dugometražnih igranih filmova, pet dokumentarnih, dvije igrane televizijske serije, dva specifična filmska projekta koji su bili dio predstavljanja Hrvatske na Svjetskim izložbama (dokumentarni film s kružnom projekcijom za EXPO 1998. u Lisabonu te igrano-dokumentarni film s podnom projekcijom na soli za EXPO 2005. u Japanu). Osobno priznanje za rad na polju filmske umjetnosti okrunjeno je Zlatnom arenom 2008. godine za montažu filma "Nije kraj", redatelja Vinka Brešana.

Marijan Krivak (1963.) diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao filozofiju (2006). Dugi je niz godina bio urednik u časopisu i biblioteci Filozofska istraživanja. Tekstove o filmu, videu i teoriji objavljuje od 1989., najprije u Kinoteci, zatim pod pseudonimom Milan Kanat u ARKZINU, a kasnije u Vijencu, Zarezu, Hrvatskom filmskom Ljetopisu, Zapisu... Posebno mu je područje interesa eksperimentalni film i video-umjetnost (bio je izbornik programa/selekcije Eksperimentalnog filma na Danima hrvatskoga filma 2008). Objavio je niz knjiga, stalni je suradnik časopisa Hrvatski filmski ljetopis, radijske emisije Filmoskop te web-portala filmovi.hr.

Goran Grgić (1965.) Nakon diplome na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, od 1990. godine pozvan je u stalni angažman u GDK Gavella. Član ansambla Drame HNK u Zagrebu i prvak drame postao je 2002. g. Ove 2018. g. proglašen je nacionalnim prvakom. Bio je predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika jedanaest godina. Član upravnog odbora HAVC-a od osnivanja do 2012. godine. Osnivač je i voditelj kazališnog festivala Novaljski trijatar od 2005. godine. Vanjski je suradnik na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u naslovnom zvanju izvanrednog profesora. Igrao je u preko pedeset hrvatskih filmova i tv - serija i dobitnik je niza glumačkih nagrada i priznanja.

Igor Bezinović (1983.) diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova, dugometražni dokumentarac Blokada i dugometražni igrani film Kratki izlet koji je 2017. godine osvojio Veliku zlatnu arenu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski.


 

 

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona
Preostalo do Festivala:
1
9
dan(a)

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka

14 Festivalskih lokacija

image
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus