logo mob crni

logo crni

logo crni

Preostalo do Festivala:
8
2
dan(a)
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 

Pustolovni laboratorij profesora Baltazara

BALT1

RADIONICA IZRADE ANIMIRANOG FILMA
DATUM ODRŽAVANJA: 11.–19. srpnja 2018.
MJESTO ODRŽAVANJA: Circolo – Zajednica Talijana Pula (velika dvorana u prizemlju)

"Jednom davno živjela je lijepa princeza čiji su obrazi bili crveni kao ruža, a koža bijela kao snijeg. Zato su je i zvali Snjeguljica." Riječ je, naravno, o slavnom crtiću koji smo svi stotinu puta gledali i prepričavali. A znaš li da se radi o prvom dugometražnom animiranom filmu? Znaš li da je Micky Mouse, jedan od najpopularnijih crtanih likova, ujedno i naslov prvog zvučnog animiranog filma?

Jesi li se ikad zapitao/la što je to zapravo animirani film? U čemu se razlikuje od igranog ili dokumentarnog filma? Animirani film nije bilo kakva animacija, mora imati svoju radnju, a likovi i pozadina su nacrtani. Ako si spreman/na oživjeti niz svojih crteža, ispričati priču u pokretu, zajedno s nama maštati, udahnuti ljubav prema filmskoj umjetnosti, pustolovni laboratorij profesora Baltazara nestrpljivo te čeka.

O PROGRAMU:
Radionica je zamišljena kao jednotjedni program u kojem djecu upoznajemo s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma. Prolaze se svi segmenti: razrada priče, scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, osnove animacije i produkcije.
Djelić uvoda bit će posvećen i klasičnoj animaciji te jednostavnim i zabavnim vježbama za shvaćanje njezinih osnovnih principa i zakona, poput "squash & stretch" i slično.

Uz objašnjenja i usporedbe pregledavaju se segmenti nekih od najkvalitetnijih profesionalnih i amaterskih animiranih filmova.
Nakon upoznavanja s osnovama nastavljamo s izradom kratkog jinglea za Pulicu, pri čemu polaznici uz mentore prolaze sve segmente koje su naučili u "teorijskom" uvodu. Tehnika koju će polaznici upoznati jest kombinacija CGI i Cut-Out animacije. Elementi i osnova za jingle bit će već pripremljeni te će polaznici svojim radom i idejama utjecati na njihovu finalnu kompoziciju, produkciju i postprodukciju.

Bit će ponuđeni predefinirani likovi te će se više vremena posvetiti njihovoj animaciji i kreiranju od postojećih elemenata. Posvetit ćemo se i auditivnim segmentima animacije (šumovi, glazba, voice-overi).
Uz prezentaciju i objašnjenje odradit ćemo i praktični dio snimanja šumova i voice-overa za jingle i naučiti kako se glazba najpraktičnije implementira u finalni proizvod.

Uz sve te segmente potrebno je naglasiti da će se u fokus staviti nezavisna i niskobudžetna produkcija te tehnička rješenja i trikovi kojima se one služe ne bi li što kvalitetnije i profesionalnije realizirale svoje projekte. Polaznici će naučiti kako uz pomoć računala i nekoliko programa mogu početi stvarati svoje animirane filmove.

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona
Preostalo do Festivala:
8
2
dan(a)

Prijavi se na newsletter

 

14 Festivalskih lokacija

image
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus