“Cvrčku i mravici” Zlatna vrata Pule

 “Cvrčku i mravici” Zlatna vrata Pule

Animirani film “Cvrčak i mravica” produkcijske kuće Diedra osvojio je najviše glasova publike na Pulskom filmskom festivalu i nagradu Zlatna vrata Pule. 

U novom viđenju Ezopove i La Fontaineove basne, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bendom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje je cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno sretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad je otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskočit će joj u pomoć.

DINO KRPAN

Redatelj filma je Luka Rukavina. Na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu je uz Zlatna vrata Pule osvojio i Zlatnu arenu za scenarij (Luka Rukavina, Rona Žulj) te za glazbu (Coco Mosquito i Vjeran Šalamon). U ovom uzbudljivom animiranom filmu likovima su glasove dali poznati glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović i dr. Scenografiju potpisuje Jadranka Soviček Krpan, a producent je Dino Krpan.

Povezane novosti

Skip to content