Drugi vikend “Festivala u kvartu” uz klasike “Mikulu Malog” i “Vlak u snijegu”

 Drugi vikend “Festivala u kvartu” uz klasike “Mikulu Malog” i “Vlak u snijegu”

Nastavljamo s programom “Festivala u kvartu” koji, uoči 70. Pule, svakog petka i subote pulskoj publici na otvorenom donosi nezaboravne filmove. U drugom vikendu, 2. lipnja i 3. lipnja, prikazujemo “Kapetana Mikulu Malog”, dobitnika nagrade publike na Pulskom festivalu 1974. te klasik “Vlak u snijegu”.

U režiji Obrada Gluščevića, film “Kapetan Mikula Mali” govori o vremenu nakon talijanske kapitulacije, kad se njemačke jedinice iskrcaju na dalmatinskoj obali i mnogi stanovnici utočište potraže na partizanskom teritoriju, otoku Visu. U konvoju od nekoliko bracera je brodica kapetana Mikule i njegova unuka Mikule. Njihov se motor pokvari i na okupiranom otoku pokušaju nabaviti novi dio za motor. Kad Mikula Veliki zatraži pomoć mještana, Nijemci ga uhvate. Mikula Mali se zajedno s djecom s brodice mora snaći u opasnoj situaciji.

“Kapetana Mikulu Malog”, koji je dobio nagradu publike “Jelen” na 21. Pulskom filmskom festivalu, prikazujemo u petak, 2. lipnja, u 21:15 na igralištu Vidikovac.

Večer kasnije, u subotu, 3. lipnja, od 21:15 sati u kinu na igralištu iza Stande (Šijana) gledajte “Vlak u snijegu”, klasični naslov redatelja Mate Relje iz 1976. o razredu školske djece na putovanju vlakom koji zaglavi u snježnoj mećavi. Film se prikazivao na 23. Puli, a Slavko Štimac osvojio je tada posebnu nagradu – za vedrinu i spontanost u ulozi Ljubana.

“Festival u kvartu” počeo je 26. svibnja projekcijom filma “Družba Pere Kvržice” na Trgu kralja Tomislava” te projekcijom “Tajne starog tavana” 27. svibnja u Circolu. Program traje do 24. lipnja 2023., kao uvertira u ovogodišnji, 70. Pulski filmski festival. Publici će dotad na 10 lokacija ponudi 10 nezaboravnih filmova naše kinematografije, koji su svi svojedobno prikazivani na Pulskom festivalu. Posebnost je što oni stariji naslovi pred novu publiku sada dolaze restaurirani.

Ulaz na sve projekcije “Festivala u kvartu” je slobodan.

Povezane novosti

Skip to content