VENI VIDI VICI

GREATER ADRIA

VENI VIDI VICI

REŽIJA: Daniel Hoesl, Julia Niemann

DRŽAVA: Austrija

GODINA/TRAJANJE: 2024. • 86′

drama

Info

 • SCENARIJ: Daniel Hoesl
 • FOTOGRAFIJA: Gerald Kerkletz
 • MONTAŽA: Gerhard Daurer
 • ORIGINALNA GLAZBA: Manuel Riegler
 • ULOGE: Laurence Rupp, Ursina Lardi, Olivia Goschler, Kyra Kraus, Tamaki Uchida, Dominik Warta, Markus Schleinzer
 • PRODUCENT: Ulrich Seidl
 • PRODUKCIJSKE KUĆE: Ulrich Seidl Film Produktion GmbH, Filmfonds Wien, Filmstandort Austria, ORF Film, Land Niederösterreich, Nikolaus Geyrhalter Filmproduktion, Österreichisches Filminstitut
 • DISTRIBUCIJA: Kino Mediteran

Sinopsis

Peteročlana obitelj Maynard vodi savršen život milijardera, a enormno bogatstvo i utjecaj omogućuju im apsolutnu slobodu u svakom pogledu, pa čak i kada su u pitanju zakonske restrikcije. Glava obitelji, Amon, strastveni je lovac, no ono što voli loviti nisu životinje… Kontroverzna društvena satira austrijskog redateljskog dvojca Julie Niemann i Daniela Hoesla, iz produkcijske kuće Urlicha Seidla, smještena je u svijet nedodirljivih superbogataša u kojem ne vrijede pravila kao za druge ljude.

Festivali i nagrade

Međunarodni filmski festival u Roterdamu 2024.
Filmski festival Sundance 2024.
Festival mediteranskog filma Split 2024

Foršpan

O redateljima

Daniel Hoesl

(1982., Austrija) studirao je u Salzburgu, Beču i na FAMU u Pragu. Neko je vrijeme radio u umjetnosti, a nakon toga počeo raditi za redatelje poput Ulricha Seidla i Michaela Glawoggera. Osnivač je produkcijske kuće i filmskog kolektiva A European Film Conspiracy, s kojim je snimio svoj dugometražni prvijenac Soldier Jane (2013.). Njegov dugometražni film WiNWin snimljen je 2016. Dokumentarni film Davos (2020.) osvojio je nagradu Romy za najbolji kino dokumentarni film 2021., a koautorica mu je Julia Niemann. Zajedno su snimili i film Veni Vidi Vici (2024.), prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu 2024.

Julia Niemann

(1987.) studirala je filozofiju te nastavila karijeru kao novinarka. Prije nego što je krenula u svijet filma, radila je kao novinarka za Der Standard, između ostalih. Bila je asistentica režije na dugometražnom filmu WiNWiN redatelja Daniela Hoesla. Film je svjetsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu 2016. Dokumentarni film Davos (2020.) režirala je s Danielom Hoeslom, s kojim je udružila snage i za film Veni Vidi Vici, prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu 2024.

Projekcije

  • KINO VALLI – PETAK 12.7.2024.

   20:00

SLOBODAN ULAZ

Skip to content