HOMMAGE OLIVER - Oliverovih 70

Hommage

oliver

Nastao iz materijala snimljenih uoči i za vrijeme slavljeničkog koncerta OLIVERovih 70 sa Zagrebačkom filharmonijom, kroz film nas vodi sam Oliver uz njegov dosad najintimniji intervju, a njegovi suradnici približit će gledatelju skromnog i jednostavnog, te upravo zbog toga velikog Olivera.

Hrvatska | 2019 | 62'
glazbeni dokumentarac

REŽIJA Branko Drakulić, Lea Dekleva | SCENARIJ  Branko Drakulić, Lea Dekleva | FOTOGRAFIJA  Natanel Đuran, Darko Krakar | MONTAŽA Branko Drakulić | PRODUCENT  Neno Drobnjak | PRODUKCIJSKA KUĆA  snimanje.hr

Branko Drakulić redatelj je, novinar i montažer za mnoge televizijske kuće u regiji i šire, suradnik na raznim dokumentarnim i igranim filmovima, glazbenim i promo-spotovima, turističkim filmovima i ostalim video-izričajima. Nakon gotovo dvadeset godina provedenih uz kameru i mikrofon, od 2004. urednik je na HRT-u, a u posljednjih deset godina posvećuje se samostalnoj proizvodnji svih vrsta audiovizualnih djela.

Lea Dekleva kantautorica je i autorica, te suradnica na audiovizualnim projektima: Discovery Krka, North Spirit na putu oko svijeta, Terra incognita, kao i na korporativnim filmovima E-magineurs, Agence digitale-MZLZ, Badel, Siemens, HBOR, I naš grad razvrstava otpad, HIZ, Reebok, Dan bez mobitela u prometu, itd.

Nakon projekcije glazbenog dokumentarnog filma prikazati će se snimka koncerta : OLIVERovih 70

Snimka je dio koncerta i atmosfere Oliverovog slavljeničkog koncerta povodom njegovog 70.rođendana. "OLIVERovih 70" je posljednja, ujedno nikada objavljena snimka. Uz pratnju Zagrebačke filharmonije i svojih gostiju instrumentalista Antonia Serrana (Španjolska), Stjepana Hausera, Elvisa Stanića i Matije Dedića, pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog. Oliver je ispunio svoju davnu želju nastupivši u takvom sastavu. Koncert "OLIVERovih 70" održao se u Areni Zagreb, 11.3.2017.

Redatelj: Dalibor Sokolić/Tihomir Žarn
Zemlja porijekla: Hrvatska
Godina nastanka: 2017-2019
Scenarist: Branko Drakulić/Lea Dekleva
Direktor fotografije(snimka): Gama studio
Montažer: Dalibor Sokolić
Produkcijska kuća: Neno Drobnjak/Neno Drobnjak snimanje.hr

 

 

predsjednica hr Min kulture logo GRAD PULA LOGO zupanijodjelzakulturu pulaplus HTZpokrovitelji tzistraPOKROVITELJ