logo 67

         powered by
t com

logo 67


241018danihrturizmaCLANAK

U organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, na Hvaru se 24. i 25. listopada održavaju Dani hrvatskog turizma.

Fokus tema su turističke slobodne aktivnosti, među kojima i filmski turizam koji je u Hrvatskoj sve više prepoznat, ne samo zbog atraktivnih lokacija snimanja, već i održavanja filmskih festivala. Državni tajnik Ministarstva kulture, Krešimir Partl predstavio je strategiju doprinosa resornog ministarstva za poticanje nacionalne filmske produkcije, odnosno njezin izvoz i uvoz u međunarodnom kontekstu.
Panelu je sudjelovao i hrvatski televizijski producent Nebojša Taraba te svjetski priznati, višestruko nagrađivani snimatelj Vanja Černjul.

Festivalske turističke izazove predstavila je ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, Gordana Restović. Pulski filmski festival u svojstvu najstarije filmske nacionalne manifestacije već 65 godina doprinosi razvoju međunarodne destinacijske kulturne ponude, te se kroz povijest prilagođavao interesima domaćih i stranih posjetitelja. Recentni uspješni primjer iz prakse je suradnja sa Ministarstvom kulture te Hrvatskim audiovizualnim centrom, pomoću kojih je na 65. Pulskom filmskom festivalu prikazan film Mamma Mia! 2, sniman upravo u Hrvatskoj, i koji se do posljednjeg mjesta u ispunjenoj Areni prikazao posljednju večer.

Panel je moderirao ravnatelj HAVC-a, Daniel Rafaelić, a izuzev hrvatskih stručnjaka, temi su se pridružili i direktor Filmskog instituta u Maroku, Mohamed Sarim El Haq Fassi Fihri te direktor mađarskog Ureda za nacionalni film Miklós Taba.

predsjednik hr Min kulture logo GRAD PULA LOGO zupanijodjelzakulturu