Otvoren javni poziv za prijavu filmova na 71. Pulski filmski festival

 Otvoren javni poziv za prijavu filmova na  71. Pulski filmski festival

Pulski filmski festival raspisao je javni poziv za prijavu filmova u Glavni program koji obuhvaća natjecateljske sekcije Hrvatski film i Hrvatska manjinska koprodukcija, a prijave su otvorene do 8. travnja 2024.

Pulski filmski festival ovog ljeta održat će se po 71. put, u terminu od 11. do 18. srpnja. Poziv za prijavu filmova u Glavni program 71. Pulskog filmskog festivala odnosi se na natjecateljske sekcije Hrvatski film i Hrvatska manjinska koprodukcija, a otvoren je 7. ožujka i traje do 8. travnja 2024. u ponoć. U Glavni program mogu se prijaviti filmovi svih rodova nastali u 2023. i 2024. godini, duži od 60 minuta. O dobitnicima Zlatnih arena odlučivat će peteročlani ocjenjivački sud, a dodijelit će se njih 16 u sekciji Hrvatski film te četiri filmovima iz Hrvatske manjinske koprodukcije.

Pravo prijave u sekciju Hrvatski film imaju dugometražni filmovi nastali u potpunosti u hrvatskoj produkciji, većinske hrvatske produkcije i manjinske hrvatske koprodukcije u kojima je udio sudjelovanja hrvatskih filmskih umjetnika veći od 50 posto.

Sekcija Hrvatska manjinska koprodukcija podrazumijeva dugometražne filmove koji se mogu kvalificirati kao službene manjinske hrvatske koprodukcije prema odredbama Konvencije Vijeća Europe o kinematografskoj koprodukciji (revidirana) i/ili važećim bilateralnim koprodukcijskim sporazumima koje je Republika Hrvatska sklopila s drugim zemljama.

Filmove mogu prijaviti producenti, redatelji i nacionalna filmska tijela koja imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova. Filmovi se prijavljuju putem službene online prijavnice na mrežnoj stranici Festivala na adresi pulafilmfestival.hr.

>>> PRIJAVNICA

 

Na službenoj stranici Festivala dostupni su Pravilnik za prijavu filmova i Statut Pulskog filmskog festivala.

Organizator Pulskog filmskog festivala je Javna ustanova Pula Film Festival kojom ravna Tanja Miličić, umjetnički ravnatelj Festivala je Danijel Pek, a izbornik filmskih programa Mario Kozina.

Povezane novosti

Skip to content