Poziv filmašima na pitch: SCENARIJ KINOHITA

 Poziv filmašima na pitch: SCENARIJ KINOHITA

Pulski filmski festival pokrenuo je program “Scenarij kinohita” kojem je cilj podržati filmske projekte u različitim fazama razvoja do ulaska u produkciju s naglaskom na to da uspješno spajaju autorski i komercijalni senzibilitet.

Program “Scenarij kinohita” održat će se tijekom Pulskog filmskog festivala, a namijenjen je profesionalnoj filmskoj zajednici koja je pozvana da na “pitch” prijavi projekte dugometražnih filmova svih rodova i žanrova u fazi razvoja scenarija ili projekta. Prijaviti se mogu većinske hrvatske produkcije, a uvjet je da nisu dobile sredstva za proizvodnju od Hrvatskog audiovizualnog centra ili drugih filmskih fondova. Projekt mogu prijaviti scenaristi, redatelji, producenti. Prijavljeni će na “pitchu” tijekom Festivala tročlanom žiriju predstaviti svoj filmski projekt, a najboljem će pripasti novčana nagrada u iznosu od 10 tisuća eura koju osiguravaju distributerska tvrtka Blitz i Hrvatski audiovizualni centar.

“Neki od najgledanijih domaćih filmova, poput naslova “Martin u oblacima”, “Tko pjeva zlo ne misli”, “Kako je počeo rat na mom otoku”, “Što je muškarac bez brkova” uspješno su spajali autorski i komercijalni senzibilitet. Istovremeno, filmski festivali sve više potiču autorski senzibilitet u žanrovskom filmu, ne bi li stvorili djela koja su podjednako atraktivna festivalskoj, nišnoj i široj publici. Stoga je Pulski filmski festival pokrenuo program namijenjen razvoju scenarija i projekata koji uspješno spajaju autorski i komercijalni senzibilitet, a time dovode u pitanje podjelu na “žanrovski” i “umjetnički” film”, istaknuo je umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Danijel Pek.

Poziv je otvoren od 6. do 30. lipnja 2023., a prijave se zaprimaju putem online obrasca na mrežnoj stranici Pulskog filmskog festivala.

Prijavi je potrebno priložiti biografije redatelja, scenarista i producenta (ako su pridruženi projektu), sinopsis i treatment projekta, raspisane dvije scene scenarija, autorsku viziju i na koji način projekt spaja autorski i komercijalni senzibilitet, nacrt distribucijske strategije te dodatne materijale koji su relevantni za projekt.

Povezane novosti

Skip to content