TV HIT

Kino Valli, 17.7. u 10:00 sati

MENTORICA: Ena Rahelić

Ena Rahelić radi kao voditeljica industrijskog programa i savjetnica za strateški razvoj projekata Festivala mediteranskog filma Split/Kina Mediteran. S pozadinom studija novinarstva i komunikologije, iskustvo stječe radeći više od 15 godina u medijskoj i filmskoj industriji. Uz TV i radio produkciju u Austriji, više od sedam godina radila je za Obala Art Centar/Sarajevski filmski festival kao voditeljica programa CineLink Industry Days, voditeljica projekta „Operacija kino“, voditeljica programa „Suočavanje s prošlošću“ te  kao distributerka za područje bivše Jugoslavije.  Od 2018. godine surađuje s Festivalom mediteranskog filma Split kao savjetnica za strateški razvoj projekata i voditeljica industrijskog dijela programa. Radi i kao producentica u zagrebačkom studiju za postprodukciju zvuka Digital Magic, a 2023. preuzima i vođenje industrijskog dijela Međunarodnog filmskog festivala u Vilniusu, platforme Meeting Point Vilnius.

Još jedan novi pitching program TV HIT pokrenut je s ciljem da se autorima domaćih televizijskih projekata osigura dodatna prilika za predstavljanje i podrška za daljnji razvoj. Moguće je prijaviti projekte svih žanrova i formata (igrani, dokumentarni, formati za mlade) koji su namijenjeni za prikazivanje na televizijama. Pitching će se održati pred urednicima nacionalnih televizijskih kuća, a autori odabranih projekata bit će pozvani da sudjeluju u pripremnom radioničkom programu.

ŽIRI:

Nana Šojlev

Nana Šojlev  rođena je 1960. u Zagrebu. Diplomirala je režiju na Akademiji za kazalište, film i televiziju, današnjoj Akademiji dramskih umjetnosti. Od 1986. surađuje s Hrvatskom televizijom te je kao redateljica, scenaristica i urednica realizirala više od 500 emisija i TV filmova. Autorski je oblikovala djela iz područja klasične i popularne glazbe, klasičnog i suvremenog plesa, serije o različitim kulturološkim fenomenima kao i velik broj dokumentarnih i igrano-dokumentarnih filmova. U

kazalištu je režirala niz plesnih i neverbalnih predstava te nekoliko komedija. Sudjelovala je na uglednim međunarodnim televizijskim festivalima i projektima kulturne razmjene, nagrađivana je u Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji i Hrvatskoj. Kao djelatnica HRT-a obnašala je dužnost urednice Dokumentarnog i Zabavnog programa Hrvatske televizije, a od ove je godine urednica Programskog odjela Drama. Višestruko je sudjelovala u radu žirija međunarodnih TV festivala te u radu povjerenstava za odabir i nabavu TV djela od neovisnih proizvođača.

Ana Bižić

Ana Bižić diplomirala je Odnose s javnošću i studij medija, a na televiziju RTL stigla je odmah po njezinu osnutku, prije točno 20 godina. Karijeru je započela u Odjelu prodaje, a nakon što je radila na nekoliko pozicija unutar tima, 2018. godine došlo je vrijeme za značajniji profesionalni iskorak. S pozicije zamjenice direktora prodaje došla je u Odjel programa i produkcije, a nakon godinu dana preuzela je rukovodeću poziciju. Trenutačno obnaša funkciju direktorice programa RTL-a Hrvatska.

Zrinka Jankov

Zrinka Jankov  glavna je urednica Nove TV i zamjenica direktora programa grupe Nova TV. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Ante Peterlića, završila je Povijest filma i Estetiku filma. Profesionalni razvoj gradila je na prvoj komercijalnoj televiziji te je dio tima Nove TV, najuspješnije multimedijalne grupacije u Hrvatskoj više od 22 godine. Karijeru je započela kao asistent u akviziciji programa nakon čega je preuzela planiranje filmova te napredovala na poziciju urednice filmskog programa Nove TV. Imala je privilegiju biti dio tima zaduženog za pokretanje i razvoj specijaliziranog  kanala Doma TV na poziciji glavne urednice tog kanala, a zadnjih 12 godina glavna je urednica i zamjenica direktora programa grupe Nova TV. Odgovorna je za strateški razvoj programa Nove TV, planiranje sadržaja, razvoj i utvrđivanje domaćih sadržaja (poput serija, zabavnih emisija i realityija) te za nabavu i implementaciju novog inozemnog programa.

PROJEKTI:

ANANASI, REKLAMA I NEKOLIKO GRAMA

Propali reklamni redatelj u financijskim problemima i beživotni, ali uspješni kreativni direktor zapute se na ludo putovanje od Portugala do Hrvatske kako bi prodali drogu koju su slučajno pronašli dok su snimali reklamu u Lisabonu. Ovaj očajnički potez koji vide kao jedino rješenje svojih životnih problema odvest će ih, na nizu bizarnih prijevoznih sredstava, od Portugala preko Španjolske, Francuske i Italije sve do Hrvatske, njih dvojicu zauvijek preobraziti, a njihove živote promijeniti nabolje.

Nevio Marasović završio je Filmsku i TV režiju na Akademiji Dramske Umjetnosti u Zagrebu. Snimio šest nagrađivanih cjelovečernjih filmova, humorističnu seriju i preko 250 reklamnih spotova diljem Europe. Član brojnih panela, masterclassova i žirija među kojima i Emmy International. Član DHFR-a i Zajednice Samostalnih umjetnika.

Inja Korać diplomirala je studije politologije i novinarstva na FPZG-u te audiovizualni management na Media Business School u Španjolskoj. Dugogodišnja producentica i selektorica programa filmskih festivala (Zagreb FF, Motovun FF, IDFF Beldocs). U 2022. godine osnovala produkcijsku kuću Cobra Chicks Zagreb. Član HRUP-a.

KONTRAUPRAVLJANJE

Nakon samoubojstva pacijentice, mladi psihijatar mijenja životni put i okreće se poduzetništvu u motociklizmu što ga dovodi u sukobe kako s vlastitom liječničkom obitelji tako i sa zajednicom profesionalnih vozača koji ne toleriraju pridošlicu koja loše vozi motor. Kontraupravljanje je suvremena dramska serija o promjeni životnog puta u srednjoj dobi smještena u uzbudljivi svijet hrvatske motociklističke scene.

Aldo Tardozzi hrvatski je filmski i TV redatelj s dugogodišnjim iskustvom na TV serijama u kojima je sudjelovao kao redatelj i scenarist. Neke od poznatijih su Bibin svijet (2005.), Mrtvi kutovi (2005.), Periferija city (2009.), Dnevnik plavuše (2010.), Vatre Ivanjske (2014.), ‘Ko te šiša (2016.), Minus i plus (2021.), Mrkomir Prvi (2021.).

LIJEPE NAŠE

Lijepe naše je humoristična serija o dvije najbolje prijateljice, ekscentričnoj glumici Eti (47) i ambicioznoj novinarki Maši (38) čiji odnos često nalikuje braku. Uz prilično nestručnu pomoć bivših muževa i mnoštva živopisnih likova one odgajaju tri maloljetne kćeri. Rastale su se, ali kako stvari stoje, samo na papiru. Kroz njihovu svakodnevicu vidjet ćemo da je spojiti poslovni, intimni i roditeljski život često nemoguća misija. Nešto se tu mora žrtvovati, a to su najčešće one same. Na osebujan način ova nam serija razotkriva ženski svijet. Smijehom protiv besmisla njihov je glavni moto.

Nataša Dangubić kazališna je televizijska i filmska glumica. Diplomirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i članica je ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Zrinka Šamija magistrirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Dugogodišnja je djelatnica na polju kulturnih politika i voditeljica Odjela za međunarodnu suradnju na Akademiji dramske umjetnosti.

MIŠOLOVKA ZA DVA GLUMCA

Kriminalistička humorna serija Mišolovka za dva glumca napeta je i duhovita priča o dva razmažena, ali simpatična glumca angažirana za izvođenje skečeva na gala eventu, koji shvaćaju da su pijuni u „Hamletovskoj mišolovci“ koja će razotkriti kriminalne afere u vrhu države. Zajedno s pravdoljubivom i dražesnom tajnicom, bivaju uvučeni u rat korumpirane političke elite i prisiljeni bježati u Bosnu, prerušeni u ženski cast „filma za odrasle“. No tek tamo, u Sarajevu, očekuju ih prava iskušenja koja kulminiraju izvođenjem vlastite „mišolovke“…

Goran Kulenović rođen je 1971. u Zagrebu. Nakon studija režije na Akademiji dramskih umjetnosti, režirao je više emisija u Programu za mlade HTV-a te sedamdesetak glazbenih i reklamnih spotova. Autor je, redatelj i scenarist serija Crno-bijeli svijet i Bitange i princeze te filmova Ravno do dna, Pjevajte nešto ljubavno i Smrt djevojčice sa žigicama. Napisao je i režirao komediju situacije Provodi i sprovodi, kao i kazališne predstave Bitange i princeze i Djevojka za zbogom.

NAŠA POSLA

Naša posla scenarista Andrije Mardešića i Šimuna Šituma satirični je prikaz post-tranzicijskog, hrvatskog kapitalizma u dramsko-humorističnom obliku. Serija prati Šapine, najmoćniju hrvatsku mesoprerađivačku obitelj, koja živi i djeluje u Zagrebu, ali još uvijek ima iste manire kao i njihovi preci iz Hercegovine. Zatičemo ih u kaotičnim trenucima smrti njihove glave obitelji i osnivača firme – Zvonimira Šapine. Međutim, stari Zvone nije mrtav, lažirao je smrt kako bi promatrao svoje potomke koji se nadmeću za njegovo bogatstvo.

Andrija Mardešić (1985.) rođen je u Splitu. Diplomirao je filmsku i TV režiju  na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Nakon studija, režirao je i pisao razne TV projekte. Autor je nekoliko nagrađivanih kratkih i dugometražnog igranog filma Stric. Šimun Šitum (1990.) rođen je u Splitu gdje je završio Umjetničku akademiju i završio diplomski studij filmske režije na Sveučilištu Middlesex u Londonu. Radio je kao copywriter, pisao TV serije režirao spotove i nekoliko nagrađivanih kratkih filmova.

U IME OCA

Sinovi i kćeri kreatora naše kulturne geografije iz vlastitog vremena i iskustva kroz ulogu svojih roditelja promišljaju nasljeđe vremena i prostora koje ih je oblikovalo. Zlatan Stipišić – Gibonni, Matija Dedić, Breda Bizjak, Gordan Muratović – Coco Mosquito, Marino Morosin te Magdalena Vodopija vode nas na mjesta do kojih se ne dolazi tek tako.  Kroz ispreplitanje profesionalnih i privatnih sudbina unutar umjetničkih obitelji, insajderski ulazimo u probleme odnosa lokalne zajednice, kulturne sredine i pojedinaca – pokretača društvenih promjena. Baš tako upoznajemo publiku s recentnim hrvatskim kulturnim nasljeđem. Dok su nas roditelji kao djecu čuvali i nosili, znali smo da promatramo svijet s ramena divova.

Rođena u Puli 1963. godine, Ines Pletikos studirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i na rimskom Laboratorio di Cinema Televisivo, pod mentorskom palicom utemeljitelja njemačkog Novog vala J. M. Straubba. Asistirala je na brojnim talijanskim setovima, a posljednjih dvadesetak godina živi u Hrvatskoj te se uglavnom bavi dokumentarnim filmom kao redateljica, autorica i producentica.

ZA ŠAKU JADA

Humoristična serija o Pavlu Svircu, muškoj verziji Carrie Bradshaw u ranim četrdesetima, koji traži književnu slavu u gradu bez seksa. Svirac je spreman pretrpjeti najveća poniženja kako bi se uklopio u zagrebačku hipstersku scenu, ali kad neočekivano ostane bez krova nad glavom, morat će odgoditi svoje snove i upotrijebiti vještine preživljavanja kako bi riješio temeljnu životnu zagonetku pronalaska krova nad glavom usred krize nekretnina.

Jasna Nanut magistrirala je filmsku i televizijsku režiju na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Debitirala je crnom komedijom Sedmo nebo, premijerno prikazanom na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu. Potpisuje i šest kratkih igranih filmova za koje je osvojila dva Oktavijana zaredom. Paralelno s filmom bavi se televizijom. Priprema već drugu humorističnu seriju, inspirirana umjetnošću preživljavanja u Hrvatskoj 2020-ih.

ZLICE S ULICE

U središtu radnje nalazi se život najboljih prijateljica Zlivane Strah Strave i Zlosare Trepet Užas čija saga počinje još u vrtiću otkad postaju nerazdvojne, udružujući se kako bi učinile svijet gorim mjestom. Glavni im je cilj činiti zlodjela, no na kraju se dogodi da učine više dobrog nego zlog. Zbog toga njihova motivacija za širenjem zlobe raste, želeći se dokazati na sceni. Bez obzira na tešku svakodnevnicu, ulažu trud u svoje zlambicije jer njihova potreba za širenjem javno dostupnog zla, na kraju prevladava sve prepreke. Kao malene točkice u zluniverzumu, bore se za svoje mjesto pod suncem.

Sara Škrlec je redateljica koja se pretežito bavi animiranim i eksperimentalnim filmom. Rođena je u Zagrebu, gdje trenutačno studira na Akademiji likovnih umjetnosti na Odsjeku za animirani film. Ivana Šerić je redateljica i multimedijska umjetnica porijeklom s Hvara. Trenutačno živi i studira u Zagrebu na Akademiji likovnih umjetnosti. Radi na animiranim spotovima, filmovima i arhivima.

Skip to content