baltazar clanak2

Što je radionica Baltazar?
Tradicionalni pustolovni laboratorij profesora Baltazara je filmska radionica koja trinaesti put ovoga ljeta otvara svoja vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u sedmu umjetnost odnosno animirane filmove. Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godina željni novih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga.

Što te očekuje na radionici?
Jednom davno živjela je lijepa princeza čiji su obrazi bili crveni kao ruža, a koža bijela kao snijeg. Zato su je i zvali Snjeguljica. Riječ je, naravno, o slavnom crtiću koji smo svi stotinu puta gledali i prepričavali. A znaš li da se radi o prvom dugometražnom animiranom filmu? Znaš li da je Mickey Mouse, jedan od najpopularnijih crtanih likova, ujedno i naslov prvog zvučnog animiranog filma? Jesi li se ikad zapitao/la što je to zapravo animirani film? U čemu se razlikuje od igranog ili dokumentarnog filma? Animirani film nije bilo kakva animacija, mora imati svoju radnju, a likovi i pozadina su nacrtani. Ako si spreman/na oživjeti niz svojih crteža, ispričati priču u pokretu, zajedno s nama maštati, udahnuti ljubav prema filmskoj umjetnosti, pustolovni laboratorij profesora Baltazara nestrpljivo te čeka.

Radionica je zamišljena kao jednotjedni program u kojem se djeca upoznaju s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma. Prolaze se svi segmenti: razrada priče, scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, osnove animacije i produkcije. Djelić uvoda bit će posvećen i klasičnoj animaciji te jednostavnim i zabavnim vježbama za shvaćanje njezinih osnovnih principa i zakona, poput "squash & stretch" i slično. Nakon upoznavanja s osnovama nastavljamo s izradom kratkog animiranog filma. pri čemu polaznici uz mentore prolaze sve segmente koje su naučili u "teorijskom" uvodu. Tehnika koju će polaznici upoznati jest kombinacija CGI i Cut-Out i stop animacije. Posvetit ćemo se i auditivnim segmentima animacije (šumovi, glazba, voice-overi). Uz prezentaciju i objašnjenje odradit ćemo i praktični dio snimanja šumova i voice-overa za film i naučiti kako se glazba najpraktičnije implementira u finalni proizvod. 

Gdje i kada?
Dječji vrtić Rin Tin Tin
 (Uspon Svetog Stjepana 1) od 10. do 18. srpnja (izuzev subote i nedjelje, 13. i 14. srpnja) 2019. godine.

Rok za prijavu i broj polaznika?
Rok za prijave je do 27. lipnja ili do ispunjenja kapaciteta. Broj pustolova je ograničen na 30 polaznika, dvije grupe po 15, a termini će se popunjavati sukladno redoslijedu prijava. Ukoliko se sva slobodna mjesta popune prije naznačenog krajnjeg roka prijave, dodatne se prijave neće uzimati u obzir. Nakon zatvaranja prijava bit ćete obaviješteni o svim potrebnim informacijama. Jutarnji termini rezervirani su za mlađe polaznike od 7 do 9 godina, a popodnevni za one od 10 do 12 godina.

Kako se mogu prijaviti i koliko iznosi kotizacija?
Kotizacija je 400,00 kuna, dok je za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 300,00 kuna.

PRIJAVNICA - sva mjesta su popunjena


Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila marina@pulafilmfestival.hr.

P.S.
Premijera filma nastalog u sklopu radionice održat će za vrijeme Pulskog filmskog festivala. Sve roditelje, staratelje, prijatelje, braću i sestre pozivamo da svojom nazočnošću poprate završnu projekciju.


VODITELJICE

petrazlonoga Petra Zlonoga - Diplomirala grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. te dvije godine provela radeći u marketingu. Od 2009. počinje raditi samostalno kao grafički dizajner i ilustrator. Iste godine upisuje diplomski sveučilišni studij Animirani film i novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kojeg završava 2011. godine.
Za vrijeme studija animacije napravila je 4 filma: "Daniil Ivanoviču, oženi me"(2007.), "Gregor" (2010.), za kojeg je dobila Rektorovu nagradu, "Lisica" (2010.) i "Daniil Ivanoviču, slobodan si" (2011. – diplomski film) koji nagrađen za najbolji scenarij na Festivalu hrvatskog animiranog filma 2012. godine.
2014. godine završava svoj prvi autorski film "Glad" u produkciji Bonobo studija koji je prikazan na oko 60 festivala i osvojio nekoliko nagrada i priznanja. 2016. godine završava animirano-eksperimentalni film "Dota" u produkciji Kino kluba Zagreb. Iste godine dobiva nagradu Oktavijan za najbolji eksperimentalni film na Danima hrvatskog filma te nekoliko priznanja na festivalima u regiji i šire.
Zadnjih nekoliko godina djeluje i kao predavač te je vodila niz radionica animacije za djecu, za studente i za filmske profesionalce.
   
 

Ivana Vojnić Vratarić - izvedbena umjetnica i dipl. prof. likovne kulture rođena 1983. godine. 

Diplomirala je pri Akademiji likovnih umjetnosti, na Nastavničkom odsjeku u Zagrebu 2007. a vaninstitucionalno se plesno obrazovala od 2001. kroz različite platforme; ekscena, Liberdance i Tala. 

Pohađala je brojne majstorske radionice te se usavršavala kroz razne umjetničke kolaboracije (Ivana Rončević, Selma Banich, Sandra Banić (OOUR), Adam Semijalac, Isabelle Schad, Frederic Gies, Rina Kotur, Una Vizek, Nensi Ukrainczyk, Marko Vojnić, Marko Grbac Knapić, Neven Radaković, Carlos Fagin).

Potpisuje više solo i grupnih autorskih radova poput "Experience nr1" (2012), "DeKoder" (2012), "Give me back my name"(2014), "4+4=8"( 2018), Nobodies ( in the forest) ( 2019).

Osim izvedbenih djela aktivno izlaže samostalno i grupno od 2006. 

Članica je strukovnih udruga HZSU i UPUH, članica je udruge BukaNoise, voditeljica programa galerije 5kat u Rojcu, članica kolektiva PROCES i radijska urednica istoimene emisije na Radio Rojcu, trenutno aktivno surađuje sa Soundpainting platformom iz Pule. Zaposlena je u udruzi Seasplash kao asistentica projektne koordinacije.

Radila je kao plesni pedagog:
Provodi ESF projekt FreeZura, voditeljica i organizatorica višemjesečnih plesnih radionica.
Učiteljica suvremenog plesa u Glazbeno umjetničkoj školi Poreč
Jednokratne radionice u Istarskom narodnom kazalištu u Puli
Jednokratne radionice u studio Zaro u Puli
Voditeljica plesne radionice Močvarnog laboratorija u Zagrebu (URK)
Pučko otvoreno učilište u Zagrebu

Kao likovni pedagog:
Osnovna Škola u Puli
Dječje kazalište Dubrava u Zagrebu

 

predsjednica hr Min kulture logo GRAD PULA LOGO zupanijodjelzakulturu pulaplus HTZpokrovitelji tzistraPOKROVITELJ