digitalna clanak

Što je radionica za digitalnu generaciju?
Pulski filmski festival pretvara maštu u stvarnost! U suradnji s međunarodnom tvrtkom MYTHERAPY i ove godine organizira filmsku kreativnu radionicu za djecu – DIGITAL NATIVES osmišljenu u suradnji s Dadom Valentićem, osnivačem Mytherapy studija, vodeće tvrtke za digitalni mastering sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kome je radionica namijenjena?
Želiš li biti scenarist, redatelj, kostimograf ili glumac? Vrata radionice su ti otvorena, proviri u svijet svega što si dosad mogao/la vidjeti samo na malim i velikim ekranima i uz zaljubljenike u kinematografiju i najsuvremeniju tehnologiju, budi dio ove kreativne i uzbudljive priče i ostvari vlastiti film. Radionica se održava na engleskom jeziku, a prijaviti se mogu svi u dobi od 13 do 16 godina.

Što te očekuje na radionici?
Program je podijeljen na praktični i edukativni dio, uz posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Svi sudionici radionice imat će jedinstvenu mogućnost korištenja najmodernijih kamera te dobiti priliku da, korak po korak, nauče sve što je vezano uz produkcijske i post-produkcijske procese poput holivudskih profesionalaca. Korištenjem naprednih alata za snimanje i prikazivanje svojih ostvarenja, sudionici kampa upoznat će se s najsuvremenijim tehnologijama u filmskom svijetu, kao i svim segmentima filmske i televizijske industrije, iza i ispred kamere, uključujući:

  • • Kreativno pisanje
    • Režiju
    • Glumu
    • Kinematografiju
    • Kostimografiju i šminku
    • Montažu
    • VFX , Colour grading
    • Sound

Gdje i kada?
Gradska knjižnica i čitaonica Pula (multimedijalna dvorana) od 11. do 18. srpnja, od 9:00 do 14:00 sati.

Kako se mogu prijaviti i koliko iznosi kotizacija?
Kotizacija je 500,00 kuna, dok je za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 400 kn. Prijave se vrše putem online obrasca.

PRIJAVNICA - sva mjesta su popunjena

Sve dodatne informacije su dostupne na marina@pulafilmfestival.hr.

P.S.
Premijera filma nastalog u sklopu radionice održat će za vrijeme Pulskog filmskog festivala. Sve roditelje, staratelje, prijatelje, braću i sestre pozivamo da svojom nazočnošću poprate završnu projekciju.


VODITELJICA 

JUDITAGAMULINFILTER Judita Gamulin (1992.), voditeljica radionice, apsolventica je MA studija Filmske i televizijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Završila je BA studij Montaže na Akademiji u Zagrebu. Zadnjih 5 godina paralelno radi u filmskoj produkciji kao montažerka, skripterica, asistentica režije i redateljica. Njen kratkometražni igrani film Cvijeće nominiran je za studentskog Oscara Američke filmske akademije 2016. godine.
   
predsjednica hr Min kulture logo GRAD PULA LOGO zupanijodjelzakulturu pulaplus HTZpokrovitelji tzistraPOKROVITELJ