memo muzej slider

 

Do konca srpnja 2019. godine u pulskom MEMO muzeju otvorena je izložba Festival jugoslavenskog igranog filma, tj. nova, dodatna sekcija u sklopu MEMO muzeja koji tretira svakodnevicu života u Puli od 50-ih do 80-ih godina 20. stoljeća. Izložbom se u prostor muzeja uklopila dodavanjem popularnih kamera, superosmica, raritetnim instrumentima za produkciju filma, projektorima, projektnim platnima te replikama poznatih rješenja plakata Festivala.

Osim dodirljivih sjećanja na FJIF, u muzeju se mogu pogledati i tri kratka dokumentarna filma, kronike festivala, osamnaestominutna Biografija 1954.-1978., trominutna kronika Festivala jugoslavenskog igranog filma iz 1961 te film Doviđenja u Puli iz iste godine, a na sam film i Festivalske dane ukazuju i inače prisutni igrani filmovi na tv-zaslonu na ulazu u prostor MEMO muzeja.

Inače, sam je MEMO muzej svoj prostor pronašao na lokaciji nekadašnje popularne pulske slastičarne Kod Mađara, koja je za vrijeme Jugoslavenskog igranog filma u Puli, bila važna i nezaobilazna stanica s produženim radnim vremenom dugo u noć te i samo mjesto tako, i bez intervencije, nosi velik dio sjećanja na prva desetljeća Filmskog festivala u Puli.

predsjednica hr Min kulture logo GRAD PULA LOGO zupanijodjelzakulturu pulaplus HTZpokrovitelji tzistraPOKROVITELJ