NAGRADA KINO MREŽE

Prošle godine uspostavljena Nagrada Kino mreže koju predstavnici nezavisnih kinoprikazivača dodjeljuju najboljem hrvatskom filmu važna je i kao doprinos u raspravi o potencijalu Kino mreže. Ove godine, isti žiri dodijelit će nagradu i filmu u međunarodnom programu. Nagrađenim filmovima bit će dodijeljene nagrade u obliku oglašivačkog prostora koje osiguravaju Telegram i Tportal te minimalan broja ekrana u prvom tjednu distribucije. Festival ovom suradnjom s Kino mrežom nastoji doprinijeti kvalitetnoj komunikaciji i suradnji prikazivača i distributera te konkretnim primjerom utjecati na daljnje pozitivne prakse u distribuciji filmova.

ŽIRI:

Maja Holek

Maja Holek je profesorica francuskog i hrvatskog jezika i književnosti. Nakon rada u školi, zapošljava se na mjestu voditeljice glazbeno-scenske djelatnosti u POU Koprivnica, organizirajući kulturne aktivnosti u dvorani „Domoljub“. Na toj funkciji radi i organizira programe u okviru komplementarnih djelatnosti kina Velebit. 2015. predsjednica je Kulturnog vijeća grada Koprivnice. Od 2018. ravnateljica je POU Koprivnica koje upravlja kinom Velebit, no i dalje kroji kompletni program kina.  2019. sudjeluje na edukaciji „Bologna Innovation Lab“ koju organizira udruženje Europa Cinemas. 2022. godine kino Velebit postaje punopravnim članom tog udruženja. Trenutačno je članica Kulturnog vijeća grada Koprivnice, a od 2019. pa sve do danas članica je Upravnog odbora Kino mreže.

Jelena Svirčić

Jelena Svirčić (1982.) diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarski aktivna od studentskih dana, godinama je surađivala s različitim nezavisnim medijima u Hrvatskoj i BiH. Od 2014. surađuje s brojnim filmskim festivalima (Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival, KinoKino Film Festival, Subversive Film Festival i dr.) na poslovima voditeljice press ureda i odnosa s javnošću. Trenutačno radi kao voditeljica odnosa s javnošću udruge Restart i stalna vanjska suradnica Zagreb Film Festivala i Subversive Film Festivala. Od 2019. koordinatorica je filmskog programa Tvrđave kulture Šibenik Art kina Arsen i Tvrđave Barone.

Nataša Šimunov

Nataša Šimunov rođena je u Puli 1983. godine. Završila je Opću gimnaziju Pula nakon čega upisuje Prirodoslovno-tehnički fakultet u Ljubljani, smjer za tekstil i modni dizajn. Uskoro mijenja svoje studijsko usmjerenje i upisuje i završava Studij kulture i turizma pri Odjelu za komunikologiju i informatologiju Sveučilišta u Zadru. Volontirala je i radila je na brojnim filmskim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Motovun Film Festival, Zagreb Dox, Zagreb Film Festival, Festival mediteranskog filma Split, Međunarodni filmski festival za djecu u New Yorku). U ljeto 2008. počinje s radom u Javnoj ustanovi Pula Film Festival kao asistentica u Odjelu produkcije, a zatim i u Kinu Valli. Od 2014. voditeljica je produkcije u JU Pula Film Festival i višegodišnja producentica Pulskog filmskog festivala. Od listopada 2021. prelazi na poziciju voditeljice Kina Valli gdje radi i danas. Tijekom rada u JU Pula Film Festival pohađala je brojne tečajeve i seminare u Hrvatskoj i inozemstvu kao što su „Bologna Innovation Lab“, u organizaciji  mreže europskih kina Europa Cinemas, i Art + Cinema u Veneciji, u organizaciji Međunarodnog udruženja art-kina (CICAE), četverotjednu radionicu digitalne fotografije na njujorškoj filmskoj akademiji, itd. Bila je članica ocjenjivačkog suda Europskog saveza filmova za djecu (ECFA) na 36. Međunarodnom dječjem filmskom festivalu LUCAS. Od 2016. do 2023. bila je članica i predsjednica Kulturnog vijeća za scensku, dramsku i filmsku umjetnost Grada Pule. Članica je Hrvatske udruge producenata.

Skip to content