Održivost

Reci NE plastici – budi promjena koju želiš vidjeti!

Od ove godine, Pulski filmski festival uvodi mjere s vrlo konkretnim ciljem – smanjenja vlastitog „ekološkog otiska“. U želji da potakne lokalnu zajednicu i festivalsku publiku na zajedničko djelovanje, Festival posebnu pažnju posvećuje odvajanju otpada i smanjenju upotrebe jednokratne plastike na svim festivalskim lokacijama i na taj se način priključuje globalnoj ekološkoj akciji #Srpanj bez plastike. Veliku pomoć i podršku pružaju mu gradske tvrtke Pulapromet i Herculanea, udruga Zelena Istra, sponzori koji su se spremno odazvali, a najveću podršku očekuje od vas – svoje vjerne publike.

Evo kako možete pomoći da Festival učinimo održivijim:

  • Koristite gradski autobus! Ulaznica za Arenu na dan projekcije postaje i autobusna karta za sve gradske linije Pulaprometa od 19 sati navečer do 4 sata ujutro;
  • Festival prelazi na digitalne ulaznice i akreditacije – ne printajte ako ne morate!
  • Jednokratne plastične čaše se u Areni zamjenjuju višekratnim povratnim perivim PP čašama koje ćete moći vratiti uz povrat vaše kaucije ili sačuvati kao suvenir (povrat isključivo na šanku u Areni);
  • Odvajanje otpada, posebno plastike, od presudne je važnosti: posude za odvajanje otpada pronaći ćete na svakoj festivalskoj lokaciji – hvala što reciklirate!
  • Molimo vas da uvijek i svugdje koristite naše džepne pepeljare.

Hvala vam što ste u istom filmu s nama!

 

PFF  je poduzeo ove korake: tiskanje plastičnih akreditacija smanjeno je za dvije trećine, tisak na cerade zamijenjen je tiskom na papiru; dio tiskanih materijala otisnuti su na recikliranom papiru. U stopu ga prate sponzori: vjerna festivalska kava MONTE svojom kartonskom i drvenom galanterijom te kompostabilnim kapsulama već godinama postavlja standarde i uzor je odgovornog poslovanja i užitka; JANA je za potrebe Festivala veliki dio PET ambalaže zamijenila staklom. JYSK na Festivalu nema tiskane letke, za informacije o proizvodima dovoljno je skenirati QR kod; JAMESON je odavno prigrlio održivost i svoje proizvode na Festivalu predstavlja isključivo papirnatim čašama.

Skip to content