Gostujući programi

DOM HRVATSKIH BRANITELJA
19. 7. 2023. 16:00 - 17:30

OD ČEGA ŽIVE AUTORI

okrugli stol u organizaciji DHFR; Moderatorica: Jasna Nanut, članica Skupštine predstavnika DHFR, Govornici: Darko Bajić, član Radnog predsedništva UFUS AFA ZAŠTITA, Republika Srbija, Vinko Brešan, član Upravnog odbora DHFR, Hrvoje Hribar, član Upravnog odbora DHFR, Gregor Štibernik, direktor AIPA, Republika Slovenija, Ana-Marija Vrdoljak, predsjednica AVIP

DOM HRVATSKIH BRANITELJA
20. 7. 2023. 16:00 - 17:30

Tribina Psihijatrija i film - Kako istjerati demone prošlosti

Projekcija dokumentarnog filma “Veće od traume” Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski mat će poseban uvod. U organizaciji Hrvatskoga društva filmskih kritičara i Pulskog filmskog festivala održat će se tribina pod nazivom “Psihijatrija i film: Kako istjerati demone prošlosti”.

Dvadeset i pet godina nakon Domovinskog rata, žene koje su preživjele mučenja, silovanja i ubojstva voljenih i dalje su traumatizirane. Film prati grupu polaznica trogodišnjeg terapijskog programa dok dijele svoje životne priče, suočavaju se s traumama prošlosti i tragaju za iscjeljenjem. Uz jednu Srpkinju u grupi, pitanje nacionalnosti još je jedno breme koje će Katica, Ana i Marija morati zbaciti kako bi se okrenule budućnosti i ponovno prigrlile radost življenja.

Film “Veće od traume” osvojio je nagradu Oktavijan Hrvatskoga društva filmskih kritičara za najbolji dugometražni dokumentarni film u 2022. godini. O filmu se pisalo na portalu HDFK, a recenziju Dijane Nenadić možete pročitati na ovom linku: https://zonafilma.com/mocne-tete-ili-kako-istjerati-demone-proslosti/

Tribina “Psihijatrija i film: Kako istjerati demone prošlosti” održat će se u četvrtak, 20. srpnja u 16 sati u Festivalskom centru u Domu hrvatskih branitelja, vodit će ju filmski kritičar Boško Picula, sugovornici će mu biti autorice filma Vedrana Pribačić i Mirta Puhlovski, medicinska sestra Oriana Španić i Velimir Todorović, klinički psiholog. 

Tribina je otvorena za svu zainteresiranu javnost – veselimo se zajedničkom susretu u Puli!

Skip to content