Za “Circolo Classic” traži se karta više!

U nedjelju, 20. kolovoza u programu “Circolo Classic” bit će prikazan film “Višnja na Tašmajdanu”  redatelja Stole Jankovića, a u utorak, 22. kolovoza “Skupljači perja” redatelja Aleksandra Petrovića. Projekcija “Skupljača perja” iznimno će u istom terminu (utorak, 21h) biti održana u Kinu Valli, a radi naknadne izmjene lokacije, moguće je zamijeniti već kupljene ulaznice za […]

Pulski filmski festival u brojkama – porast broja gledatelja 49 posto!

Nakon završenog 70. Pulskog filmskog festivala zbrajaju se brojke i prikupljaju dojmovi. Jubilarno izdanje Pule održalo se od 15. do 23. srpnja, a filmovi su prikazivani na pet lokacija - u Areni, Kinu Valli, Istarskom narodnom kazalištu, na Brijunima i Ambreli. Ukupno je na Festivalu bilo 33.612 gledatelja.

70. Pula i na ležaljkama sve do rujna!

Novo izdanje gotovo uvijek rasprodanog programa Circolo Classic i ove će godine ljubiteljima kultnih naslova priuštiti nezaboravne večeri gledanja filmova pod zvijezdama. Na jednoj od najljepših terasa u centru Pule prikazat će se deset naslova koji su obilježili bogatu festivalsku povijest.

“Cvrčku i mravici” Zlatna vrata Pule

Animirani film “Cvrčak i mravica” produkcijske kuće Diedra osvojio je najviše glasova publike na Pulskom filmskom festivalu i nagradu Zlatna vrata Pule.

Dvije rasprodane Arene, uzbudljivi dueli i iščekivanje nagrada

Dom hrvatskih branitelja kao Festivalski centar živi od jutra uz predstavljanja filmaša i uzbudljive industrijske programe PulaPro do kasnih noćnih sati uz koncerte i tulume otvorene za sve posjetitelje. Prema dosadašnjim reakcijama publike, dvjema rasprodanim večerima u Areni, uzbudljivoj atmosferi na filmskim razgovorima i druženjima, iznimnim reakcijama na kritičarske duele koji svakodnevno okupljaju sada već vjernu publiku, 70. Pula ide prema svom finalu

Dvije projekcije filma OPPENHEIMER u subotu, 22.7.2023. u 11:00 i 15:00 sati u INK

Svi koji ste kupili ulaznicu za projekciju filma Oppenheimer u Areni za srijedu, 19.7.2023. kada je radi vremenskih neprilika projekcija premještena u Istarsko narodno kazalište, a radi ograničenog broja mjesta niste ušli na projekciju, javljamo da će se dodatne projekcije filma Oppenheimer održati u INK u subotu, 22.7.2023. u 11:00 i 15:00 sati.

Arena rasprodana po drugi put

Ulaznice za četvrta, 20.7. u Areni rasprodane su u srijedu ujutro, a to je već druga rasprodana Arena tijekom ovog izdanja Pulskog filmskog festivala. Na programu su Cvrčak i mravica, hrvatski animirani film koji je u konkurenciji za Zlatne Arene te Barbie, hit film Grete Gerwig s Margot Robbie u naslovnoj ulozi. Filmove puštamo na 4K projektoru, što će biti prvi put u Areni i sigurno odličan doživljaj na velikom platnu.

Nagrada Kino mreže za ‘Samo kad se smijem’ Vanje Juranić

Pulski filmski festival i Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, ove su godine pokrenuli nagradu za najbolji film Pulskog filmskog festivala prema izboru udruge Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača. Nagrada Kino mreže dodjeljuje se hrvatskom filmu iz glavnog programa koji je za hrvatsku premijeru odabrao Pulu, te predstavlja poticaj budućoj kino distribuciji filma u vidu priznanja i posebnog statusa u distribuciji Kino mreže.

Evo kako kritičari ocjenjuju filmove na Festivalu

Od ove godine na Pulskom filmskom festivalu je pokrenuto glasanje filmskih kritičara i novinara, a njih 13 svakodnevno ocjenjuje pogledane filmove programa Hrvatski film i Hrvatske manjinske koprodukcije. Ocjene se ažurno objavljuju na društvenim mrežama Festivala, a imena uključenih ocjenjivača i aktualni poredak ocjena donosimo u tablici.

Skip to content