Ocjenjivački sud programa Filmovi u nastanku

Osnat Bukofzer

već 40 g. radi u filmskoj industriji, obavljajući poslove kupnje, distribucije, marketinga, brendiranja i odnosa s javnošću. Članica je Izraelskog filmskog vijeća. Specijalizirala se za upravljanje međunarodnim koprodukcijama te je pokrenula, producirala i vodila panele o koprodukcijama na međunarodnim festivalima. Direktorica je međunarodnih odnosa i konzultantica za koprodukcije u Israel Cinema Project – Zaklada Rabinovich, najvećem filmskom fondu u Izraelu. U sklopu svojeg posla, Osnat promovira međunarodne panele, povezivanje i inicijative između međunarodnih filmskih fondova, institucija i raznih državnih odbora u svrhu razvijanja izraelske filmske industrije.

Daniela Cölle

diplomirala je i doktorirala teoriju filma i kritiku na Akademiji izvedbenih umjetnosti u Bratislavi. Nakon studija radila je kao selektorica i novinarka, vodila programe e-učenja o filmu te radila na nekoliko neovisnih filmskh produkcija. Zatim je bila glavna izvršna direktorica distribucijske kuće Filmtopia (2012.-2014.) te zamjenica predstavnika za Slovačku u EURIMAGE-u (2014.-2016.) Suorganizatorica je i umjetnička ravneteljica Filmskog festivala 4 Elements (Slovačka) od 2010. g. Daniela Cölle je glavna izvršna direktorica međunarodne tvrtke Pluto Film, u kojoj je zaposlena od 2016.

 

Oliver Neumann

studirao je pravo, no studij je prekinuo da bi studirao montažu na Filmskoj akademiji u Beču. Nakon toga je 15 godina radio kao freelance montažer, a zatim i kao producent. Od 2007. je glavni direktor produkcijske kuće FreibeuterFilm, koju je osnovao s producenticom Sabine Moser i redateljem Sebastianom Meiseom. FreibeuterFilm je producirao mnogobrojne nagrađene filmove, između ostalog više od 20 dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazani na brojnim međunarodnim festivalima, uključujući one u Cannesu, Veneciji, Berlinu, Karlovym Varyma i San Sebastianu. Oliver Neumann je član Europske filmske akademije, Austrijske filmske akademije te Austrijskog udruženja montažera.

Skip to content