MALI FILMSKI RAZGOVORI

17. 7. Ljeto je ― idemo u kino

Ponedjeljak, 17. 7. u 13:00
Moderatorica: Vanja Jambrović
Sudjeluju: Selma Mehadžić (distribucija ZFF), Alen Munitić (FMFS i Kino Mediteran)

Hrvatski filmaši dugo su izbjegavali ljetne mjesece za početak distribucije, no u proteklih nekoliko godina i to se počelo mijenjati. Je li ljeto postalo nova sezona za lansiranje domaćeg filma, koju ulogu u tome imaju festivali, ljetna kina i Kino mreža, doznajte u razgovoru s distributerima Kino Mediteran i Zagreb film festival.

18. 7. Tajne uspjeha filmova za djecu

Utorak, 18. 7. u 13:00
Moderator: Boško Picula
Sudjeluju: Oriana Kunčić (direktorica castinga), Neven Hitrec (redatelj), Maja Popović Milojević (producentica)

Između dva pulska Festivala čak su četiri dječja filma iz Hrvatske, Slovenije i Srbije ostvarila zapažen uspjeh u domaćim kinima: Kapa, Ljeto kada sam naučila letjeti, Cvrčak i mravica i Dnevnik Pauline P. Razgovor će biti posvećen ključnim elementima za njihov uspjeh ― od izbora predloška i glumaca do promocije i distribucije.

19. 7. Koprodukcija autora u Re-Act projektima

Srijeda, 19. 7. u 13:00
Moderator: Boško Picula
Sudjeluju: : Andrej Korovljev (Hotel Pula), Ivan Gergolet (Čovjek bez krivnje), Vanja Juranić (Samo kad se smijem)

Čak pet filmova iz programa ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala (Hotel Pula, Da li ste vidjeli ovu ženu?, Čovjek bez krivnje, Probudi me, Samo kad se smijem), razvijana su kroz RE-ACT, inicijativu za poticanje suradnje između fondova regije Furlanija-Julijska krajina te filmskih centara iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Razgovor će biti posvećen procesu razvoja filmova kroz ovu inicijativu, mogućnostima koje je ta suradnja otvorila te o prostoru za unapređenje.

20. 7. Regionalni glumački talenti i filmske zvijezde

Četvrtak, 20. 7. u 13:00
Moderator: Josip Jurčić (Madison Consulting)
Sudjeluju: Goran Bogdan (glumac), Tihana Lazović (glumica), Slavko Sobin (glumac), Tina Hajon (programska direktorica projekta European Shooting Stars), Ana Petričić Gojanović (direktorica, PRiredba Studio).

Niz filmskih i televizijskih projekata neke je glumce i glumice učinio regionalno prepoznatljivima. Razgovarat će se o važnosti glumaca u promociji filma, odnosu popularnosti na filmu i na televiziji te o inicijativama usmjerenima na dodatnu promociju glumaca u kinematografijama regije.

21. 7. Krimić i autorski film

Petak, 21. 7. u 13:00
Moderator: Marko Njegić
Potencijalni gosti: Luka Mihailović (redatelj i scenarist filma Indigo Kristal), Miodrag Radonjić (producent filma Indigo Kristal i Južni vjetar), Zoran Ferić (autor knjige Smrt djevojčice sa žigicama)

Indigo kristal jedan je u nizu kriminalističkih filmova iz Srbije koji su pobudili veliki interes publike i kritike u regiji. Kroz studiju slučaja navedenog filma razgovarat će se i o poziciji žanrovskog filma u Srbiji i u susjednim zemljama.

Za sve dodatne informacije pošaljite nam upit na industry@pulafilmfestival.hr

Želimo vam dobrodošlicu na Industrijski program 70. Pulskog filmskog festivala ― Pula Pro!

Skip to content