Poziv za prijedlog kandidata za nagradu Marijan Rotar

 Poziv za prijedlog kandidata za nagradu Marijan Rotar

Javna ustanova Pula Film Festival otvorila je poziv za predlaganje kandidata za nagradu Marijan Rotar koja se tradicionalno dodjeljuje tijekom Pulskog filmskog festivala pojedincu ili ustanovi koji su svojim idejama i djelima spajali Pulu i film i na taj način pridonijeli razvoju Festivala i prepoznatljivosti Pule kao filmskog grada.

Kandidature se podnose u pisanom obliku s podacima o podnositelju i obrazloženjem prijedloga kandidature. Prijedlozi se dostavljaju do 15. svibnja 2024. poštom na adresu: JU Pula Film Festival (Nagrada Marijan Rotar), Uspon na Kaštel 2, 52 100 Pula.

Nagradu Marijan Rotar utemeljila je Javna ustanova Pula Film Festival 2004. godine u čast Marijanu Rotaru (1927. – 2003.), idejnom začetniku i osnivaču Pulskog filmskog festivala. O dobitniku odlučuje višečlano Upravno vijeće JU Pula Film Festival, a bit će dodijeljena na 71. Pulskom filmskom festivalu koji se održava od 11. do 18. srpnja 2024.

Lani je nagradu dobio Arheološki muzej Istre. Ostali dosadašnji dobitnici nagrade su Fadil Hadžić, Petar Krelja, Gverino Zuban, Martin Bizjak, Igor Galo,  Miroslav Tatić, Pulska publika, Glas Istre,  Duško Marušić Čiči, Armando Debeljuh, Mate Ćurić,  Hrvatski Telekom,  Alfi Kabiljo, PPMI – MSNI, Radio Pula, Pulska filmska tvornica.

Povezane novosti

Skip to content