Koncerti

Subota 15.07, 20:30, ispred Arene

PUHAČKI ORKESTAR GRADA PULE

Puhački orkestar grada Pule obilježava 30. obljetnicu, i od osnutka je nerazdvojni dio života svoga grada. Čine ga glazbenici svih generacija, a mladi u njemu stječu glazbena iskustva. Orkestar ima bogat repertoar: od djela klasične literature, filmske, pop i rock glazbe do koračnica i originalnih skladbi za puhačke orkestre.

Članove orkestra uz dirigenta Branka Sterpina okuplja ljubav prema glazbi, a mjesto susreta i druženja im je prostor u Društvenom centru Rojc u kojem glazba odzvanja svakodnevno.

Subota 15.07, 22:30, Portarata

FREAKTION

Freaktion je alternativni rock band iz Pule čiji su članovi Gabriel Radović (gitara), Vasja Šumonja (bas), Toni Drandić (bubnjevi) i Maja Šebelić (vokal). Sviraju zajedno od 2019. godine i iza sebe imaju niz nastupa na raznim manifestacijama i festivalima poput INmusica, Supervala, PremanKulture (SeptembArta), Roštiljarke, RiRocka…

Prošle godine izdali su svoj prvi album pod nazivom Aesthetic-sin s devet autorskih pjesama.

Subota 15.07, 22:30, Forum

LOS EKEKOS

Los Ekekos miješaju tradicionalne latinske kumbijske ritmove s psihodeličnim zvukovima električnih indie gitara, stvarajući tako psihotični koktel koji katapultira u blaženstvo duboke šume sve one koji ga popiju. Naziv su dobili po Ekeku, poganskom idolu obilja i radosti kojega su štovali ljudi s Anda. Oni su poligloti poput Trsta, grada u kojemu žive i, glazbeno gledano, poliamorični.

Los Ekekos nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Njihovi energični nastupi jamac su dobre zabave i neobuzdanog plesa.

Nedjelja 16.07, 23:00, Dom hrvatskih branitelja

ZDENKA KOVAČIČEK I GREENHOUE BLUES BAND + AFTER: FOX & HIS FRIENDS

Početkom 2016. godine Greenhouse Blues Band započeo je intenzivnu suradnju s legendarnom hrvatskom pjevačicom Zdenkom Kovačiček. Prva dama hrvatske jazz scene, zahvaljujući ponajprije smislu za interpretaciju tog žanra, osjećaju za improvizaciju kao i jazz primjerenu glasu i velikom

broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama, jazz festivalima širom Europe, stekla je i zapažen međunarodni ugled. Njezini stilski afiniteti i pristup interpretaciji jazza zasnovani su na tradiciji američkog jazz vokala, swingu i sklonosti prema jazz standardima. Repertoar zajedničkog nastupa Greenhouse Blues Banda i Zdenke Kovačiček uključuje bezvremenske jazz standarde kao što su Is You Is, Georgia On My Mind, Let The Good Times Roll, Allright OK, Route 66 Zdenkine domaće uspješnice kao što su Žena za sva vremena, Vrati se u moje dane, Mali crni brat, Frka, Mi volimo soul, Volim te kao konja  kao i neke od najpoznatijih pjesama velike Janis Joplin (Try, Mercedes Benz, Bobby McGee, Piece of My Heart, Get It While You Can).

Nedjelja 16.07, PARTY OBLJETNICE

BARBARA NOLA

Ponedjeljak 17.07, 23:00, Dom hrvatskih branitelja

CRY BABIES

Cry Babies rockerski su cover bend sa 25 godišnjim kontinuitetom pomaknutog promišljanja aranžmana teksta i glazbe. Žestoki nastupi temelj su njihove reputacije. Identitet temelje na drskim, domišljatim, duhovitim i zabavnim, teškim i mračnim obradama pjesama raznih glazbenih stilova – na prepoznatljivo svoj, rokerski način.

Dobitnici su Fenderove nagrade Mega Music za najbolji klupski bend. Poznate su obrade pjesama Pamtim samo sretne dane, On me voli na svoj način, S druge strane, Nije htjela, Bacila je sve niz rijeku, Fly me to the moon i mnoge druge.

Utorak 18.07, 23:00, Dom hrvatskih branitelja

FILMMUSICORKESTAR

Zagrebačka grupa glazbenika zajedničkog imena Filmmusicorkestar ušla je u svoju sedmu godinu postojanja. Već svojim prvim nastupima pobudila je veliki interes publike u cijeloj regiji, a kvalitetu njihova rada potvrđuju velika imena, kao što su Goran Bregović, Vlatko Stefanovski, Zoran Predin, Emir Hadžihafizbegović, Đelo Hadžiselimović, Zlatko Gall, Miroslav Tadić.

Predvođeni sjajnim vokalom Elme Burnić publici predstavljaju neke od najznačajnijih glazbenih tema koje su obilježile filmsku epohu.

Srijeda 19.07, 23:00, Dom hrvatskih branitelja

ZORAN PREDIN – DUO SREBRNI PIONIRI

U svojoj je bogatoj umjetničkoj karijeri objavio je 43 albuma, četiri zbirke uglazbljenih tekstova, dvije knjige kratkih priča i jedan roman. Vlastite i poznate pjesme drugih autora Zoran izvodi kako su zvučale kad su nastale. Pjevat će prebirući po gitari, uz malu pomoć vrsnog gitarista i prijatelja Igora Polaka, u duetu prikladno nazvanom Srebrni

pioniri. Tekstovi izlaze u prvi plan i dozivaju suze, a najave, crni humor i malo stand up zezanja i smijeh. Rezultat je zajedničko pjevanje refrena i zarazno dobra atmosfera. Tako se krade sudbini. Opustite se i… uživajte. publikom. Zbog kvalitetne suvremene glazbe, kao i zbog svoje glazbene širine i fleksibilnosti da se prilagode raznim situacijama, Surfers De Lounge su idealan izbor za popodnevne i večernje programe u lounge, cocktail i wine barovima, za house partyje u noćnim klubovima ili na oper-air eventima, za ekskluzivne manifestacije poput raznih vinskih degustacija, urbanih festivala, promocijskih iii medijskih evenata, pa i za modne revije, moderna vjenčanja, business evente i slično.

Četvrtak 20.07, 23:00, Dom hrvatskih branitelja

POCKET PALMA

Sve uspješniji synth-pop trio koji čine Luka Vidović, Anja Papa i Bruno Žabek, ne prestaju nizati albume odlično prihvaćene od publike, ali i kritike. Još 2012., Vidović i Papa započinju svoj zajednički put. Nakon dva dark-pop albuma na engleskom pod imenom Side Project, odlučuju u potpunosti promijeniti priču, pa se prebacuju na materinji hrvatski i hrabro kreću koračati

nostalgijom za osamdesetima. Sastavu se ubrzo pridružuje i gitarist Bruno Žabek, koji u live nastupe unosi još malo divljine. Nakon vrlo uspješnog debitantskog albuma, 2021. predstavljaju i drugi pod imenom Atomi, koji je svojom zrelošću zacementirao mjesto ovog trija na regionalnoj sceni.

Petak 21.07, 23:00, Dom hrvatskih branitelja

STAMPEDO

Mambo, swing, samba, tango, ska, afropop, dalmatinska i francuska šansona, makedonska i druge melodije u velikom pop-rock „štogod srce želi“ loncu . Rock koncert u pop i punk varijantama sa srcem u kabaretskom instinktu Ili ukratko sve što veseli i pomogne malom biću da se veseljem oda ovom tragično kratkom životu do maksimuma. Cijenjeni putnici šarene glazbe,

dobro došli na podij zvukoplova Stampedo i obavezno ponesite plesne cipele i osmijeh!

Subota 22.07, 23:00, Dom hrvatskih branitelja

DJ KOVAČ

DJ Mario Kovač se vraća na mjesto zloč… ovaj, zabave! I ove godine nas na zatvaranju Festivala čeka tradicionalna ŠTALA u kojoj će DJ rasplesati sve nazočne svojim nadrealnim miksom rocka, punka, disca, trasha i mnoštva drugih glazbenih pravaca. Okosnica dobrog dijela repertoara bit će i pjesme poznate iz filmova i serija kao što i priliči jednoj filmsko-festivalskoj fešti. Be there or be.

Skip to content